Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes rétes

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Meggyes rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 diónyi zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipetnyi só

Töltelék

  • 20 dkg meggy
  • zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál cukor

Kenéshez

  • 1 csomag Rama margarin
Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Meggyet csepegtessük le. A lisztet szitáljuk át, mert omlósabb tésztát kapunk.

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vékony, téglalap alakúra. A tésztára margarint rákenjük vastag rétegben, mint a krémet a hosszabbik felénél feltekerjük, mint a tekercset. 4 db-ra vágjuk majd mindet külön folpackba csomagoljuk és egy órát hűtőbe hűtjük. Ha kivesszük, jól belisztezet deszkán a feltekert felével lefelé (ne a vágott felével tegyük le, mert nem lesz jó a rétes), kinyújtjuk vékonyra. Lecsepegtettet meggyel megtöltjük a tésztát, a tésztára a meggy alá tegyünk zsemlemorzsát, nem ázik át a tészta, majd a töltetlék tetejére is. Feltekerjük, tojássárgájával kenjük be a tetejét, majd 200 C°-on 25 perc alatt készre sütjük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk letakarjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!