Vaníliás – barackos rétes, erdei gyümölcsöntettel
Hozzávalók
Vaníliás – barackos rétes, erdei gyümölcsöntettel
Elkészítés
Elkészítés
2. A barackot lecsepegtetjük (a levét felfogjuk), kockákra vágjuk, és a pudinghoz keverjük. A réteslapokat elfelezzük, és négyet egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott margarinnal. A többi lapot felhasználásig nedves konyharuhával letakarjuk.
3. A négy lapon elkenjük a puding felét, feltekerjük, és kikent tepsibe fektetjük. A másik tekerccsel ugyanígy teszünk. A tetejüket is megkenjük olvasztott margarinnal, majd közép meleg sütőben arany barnára sütjük.
4. Amíg sül, egy lábasba öntjük a lekvárt, és hozzáöntünk a barack levéből annyit, hogy öntetsűrűségű legyen. Pár percig forraljuk, és kész is. Ha megsült a rétes, kicsit hagyjuk hűlni, ekként szeleteljük, és az öntettel kínáljuk.
Vaníliás – barackos rétes, erdei gyümölcsöntettel
Hozzávalók
Vaníliás – barackos rétes, erdei gyümölcsöntettel
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A barackot lecsepegtetjük (a levét felfogjuk), kockákra vágjuk, és a pudinghoz keverjük. A réteslapokat elfelezzük, és négyet egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot megkenünk olvasztott margarinnal. A többi lapot felhasználásig nedves konyharuhával letakarjuk.
3. A négy lapon elkenjük a puding felét, feltekerjük, és kikent tepsibe fektetjük. A másik tekerccsel ugyanígy teszünk. A tetejüket is megkenjük olvasztott margarinnal, majd közép meleg sütőben arany barnára sütjük.
4. Amíg sül, egy lábasba öntjük a lekvárt, és hozzáöntünk a barack levéből annyit, hogy öntetsűrűségű legyen. Pár percig forraljuk, és kész is. Ha megsült a rétes, kicsit hagyjuk hűlni, ekként szeleteljük, és az öntettel kínáljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?