Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi túrós mákos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi túrós mákos rétes

40 dkg liszt
1,5 dl víz
Csipet só
Olaj a kenéshez

A töltelékhez:

Fél kg túró
2 tojás
1 dl tejföl
1 citrom héja
2-3 marék mazsola (ízlés szerint)
20 dkg kristálycukor
30 dkg darált mák
5 dkg porcukor a hintéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a másfél deci, csipet sóval megsózott meleg vizet, és kezdjük összegyúrni. Az állaga eléréséhez még vízzel vagy liszttel javíthatjuk, hogy könnyen kezelhető puha, már-már gumiszerű tésztát kapjunk, amiben kis levegőhólyagok keletkeznek. Ha kész, cipóra formázzuk, és 20 percig pihentetjük. Egy körbejárható asztalt leterítünk konyharuhával, megszórjuk liszttel és rátesszük a kettévágott cipónk egyik felét. Nyújtófával kissé elnyújtjuk, majd a kezünk felső részével óvatosan az asztal széléig kihúzogatjuk úgy, hogy ne szakadjon el. Amikor kész, a végén lévő megvastagodott tésztarészt letekerjük. A túróhoz adunk reszelt citromhéjat, ízlés szerint mazsolát, vaníliás cukrot, tejfölt. A tésztát megszórjuk kristálycukorral, ezután hintünk rá darált mákot, majd a túróval is darabosan megszórjuk. A széleket visszahajtjuk, és konyharuha segítségével feltekerjük kívülről befelé. Középen elvágjuk, így két rúd rétest kapunk. Kiolajozott tepsibe tesszük őket, kicsit még pihentetjük. Sütőben 140 fokon megsütjük. Amikor kész, felszeleteljük, és tálalásnál porcukorral megszórjuk.
Házi túrós mákos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!