Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-diós rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Csokoládés-diós rétes

15 dkg vaj
20 dkg dió
12 dkg étcsokoládé
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg fehér csokoládé
20 dkg réteslap
3 ek. világos cukorrépa szirup
porcukor a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A csokoládékat és a diót apróra törjük.
A vajat kissé felmelegítjük, hogy folyékony legyen.

Elkészítés

A feldarabolt csokikhoz keverjük a feldarabolt dió nagy részét. A réteslapot kenjük be a vajjal és a sziruppal, majd a fenti keverékkel egy részével szórjuk meg. Így folytatjuk a rétegzést, majd az egészet felgöngyöljük, és a maradék sziruppal meglocsoljuk. A tetejét meghintjük a maradék felaprózott dióval, majd 190 °C-on 20-25 percig sütjük. Végül felszeleteljük, és a porcukorral meghintve kínáljuk.

Tálalás

Kb. 6 főre elegendő.

Alternatív elkészítés

Én réteslap helyett leveles tésztát használtam, illetve cukorrépaszirup helyett mézet. Ugyanolyan finom lesz.
Csokoládés-diós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!