Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás Kígyórétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

1 rúdhoz:

1,5 dl tej
2 dkg friss élesztő
1 ek. cukor
20 dkg liszt
10 dkg lágy margarin
1 csipet só
1 db tojás

Töltelék:

1/2 kg alma
2,5 dkg margarin
2 ek. cukor
1/2 kk. fahéj
1/2 ek. morzsa

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, margarinnal, sóval és tojással lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Elkészítjük a tölteléket közben. Az almát lereszeljük, vagy apró kockára vágjuk. Kevés margarinon megpároljuk az almát, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal. Amikor a leve elpárolgott, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Közepét megszórjuk morzsával és odahalmozzuk az almát. A szabadon maradt 2 oldalt bevagdossuk, majd szépen felhajtogatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és addig hagyjuk még kelni, míg előmelegszik a sütő. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Alternatív elkészítés

A morzsa lehet kekszmorzsa is, ha valaki idegenkedik a zsemlemorzsától süteményben.
Almás Kígyórétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!