Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tejföl
diónyi margarin
1 csomag margarin
csipetnyi só

Töltelék:

10 dkg pergelt és őrölt mogyoró
3 kanál zsemlemorzsa
tetszés szerint cukor és eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztből, tojásból, diónyi zsírból, tejfölből és csipetnyi sóból tésztát gyúrunk. Kiserítjük és rákenjük a csomag margarint. A hosszanti felétől feltekerjük, 4 darabra rágjuk, mindegyiket külön fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Az epret apró darabokra vágjuk. A mogyorót összekeverjük a zsemlemorzsával és cukorral.
A tésztákat jó vékonyra serítjük, elosztjuk rajtuk a mogyorós keveréket, bőven megszórjuk az eperrel feltekerjük és forró lerben megsütjük.

Alternatív elkészítés

A rétes tésztáját Ancsa9-től tanultam.
Minden rétes tésztát az Ő receptje alapján készítek. Nagyon bevállt.
Készítettem almával, tehéntúróval.
Elkészítettem hússal is, de az nem sikerült szépen és nem fotóztam le.
Epres rétes Epres rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!