sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos Milka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos Milka

Mákos piskóta: 2x
3 darab tojásfehérje
3 evőkanál cukor
50 g darált mák
1 evőkanál liszt (púpos)
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum

Fehér piskóta:

3 darab tojásfehérje
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
1 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

700 ml tej
200 g fehér Milka csokoládé
100 g cukor
9 tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding tejszínízű
2 evőkanál liszt
250 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a darált mákot, sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztához adjuk a rumot. A tésztát a sütőformába (20 x 30cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (3-3 tojásfehérjéből), 150°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől. A fehér piskótát is ugyanígy készítjük.
Krém:
A tejet felforraljuk, beletesszük a fehér csokoládét. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg a csoki el nem olvad. A tojássárgáját kis tejjel, cukorral, pudinggal, és a liszttel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a habbá vert tejszínt és az előre beáztatott zselatint.
Összeállítás:
Mákos piskóta - Krém - Fehér piskóta- Krém - Mákos piskóta - Krém
Darált mákkal díszítjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!