Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliakrémes szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

320 g liszt
100 g porcukor
60 g vaj
20 g zsír
2 db tojás

A krémhez:

1 l tej
250 g vaj (puha)
200 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pudingporból, a tejből, cukor nélkül pudingot főzünk és kihűtjük.
3 tepsit kibélelünk sütőpapírral és a sütőt 180°C-ra.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de ne gyúrjuk sokáig, nehogy túl lágy legyen. Három részre osztjuk, majd nagyon vékony téglalapokat nyújtunk belőlük és a tepsire fektetve sütőbe toljuk őket. 8-10 percig sütjük őket, amíg a szélük éppen el nem kezd barnulni. A lapokat kihűtjük.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és több részletben hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Az összeállításhoz az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd egy újabb lap, a krém másik fele és végül a harmadik lap következik.
Néhány órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok átpuhuljanak.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A recept Bereznay Tamás "Süteményeskönyv" c. könyvéből való.
Vaníliakrémes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!