Receptek



Hozzávalók
Tészta
- 5 tojásos piskótalap
- 1 cs babapiskóta
Meggyzselé
- 1 üveg meggybefőtt
- cukor (ízlés szerint)
- 2 cs Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
- fahéj
Vanília krém
- 1 l tej
- 2 cs Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Tetejére
- 1 doboz hulala (0,5 l) növényi tejszín
Elkészítés
Elkészítés
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és kipótoljuk annyi vízzel, hogy fél liter legyen. Feltesszük főni a meggyel együtt, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Közben a két csomag pudingport kikeverjük 1 dl vízzel, ha felforrt a meggy, hozzáöntjük és összefőzzük. A piskótalapot tálcára tesszük és keretet rakunk rá. A meggyzselét még forrón a piskóta lapra öntjük és hűlni hagyjuk. Ha már egy kicsit hűlt a tetejét kirakjuk babapiskótával. A tejet felfőzzük a pudingporral és még melegen a babapiskóta tetejére öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már teljesen kihűlt a hulalát ízlés szerint cukorral keményre felverjük és a puding tetejére simítjuk. A tetejét csoki reszelékkel megszórhatjuk.
Tálalás
Forró vízbe mártott késsel ,másnap szeleteljük.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!