Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Flódni

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Flódni
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Szeletek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Az almatöltelékhez

  • 5-6 dkg zsemlemorzsa
  • 30 dkg cukor
  • 1,25 kg alma
  • 1/2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

A diótöltelékhez

  • 6-8 dkg mazsola
  • 50 dkg darált dió
  • 2 dl víz
  • 40 dkg cukor

A máktöltelékhez

  • 6-8 dkg mazsola
  • 50 dkg darált mák
  • 2 dl víz
  • 40 dkg cukor

Tésztához

  • 2 dl hideg víz
  • 1 dkg élesztő
  • 7-8 dkg cukor
  • 1 kiskanál só
  • 38 dkg Rama
  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás (a kenéshez)
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet 35 dkg Ramával elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó. Letakarva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Ezután négy egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy egy kisebb, 25 x 40 centis peremes tepsit kibélelhessünk vele. Sütőpapírral bélelt vagy Ramával kikent tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon (180 fokon), kb. 10 perc alatt elősütjük. Ugyanígy még egy lapot félig megsütünk. A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük, mazsolával is gazdagíthatjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A diótölteléket ugyanígy készítjük el. A tepsit kikenjük Ramával, majd egy tésztalapot belesimítunk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk, egy elősütött tésztalapot ráfektetünk. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk. Az almatöltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk, s mielőtt levet eresztene az előzőekre rétegezzük, végül az utolsó, kinyújtott tésztalapot ráfektetjük. A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lángon (220 fokon) kb. 32 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel.

Tálalás

Ha van itthon,akkor szoktam csokit is tenni a tetejére.

Vélemények

rIKkk

rIKkk
2012.02.11. | 09:16

Fincsi
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!