Eszter kocka
Hozzávalók
Piskótához:
Csokoládés krémhez:
Gesztenyés krémhez:
Továbbá:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Tálalás
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Eszter kocka
Hozzávalók
Csokoládés krémhez:
Gesztenyés krémhez:
Továbbá:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a Mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a Mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Tálalás
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?