Puncsos babapiskótás mézes sütemény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltéshez:
Krémhez:
A babapiskóták locsolásához:
A mázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán.
A tésztát kihűtjük.
A krémet elkészítjük.
A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása:
Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával,a babapiskótákat meglocsoljuk rummal,majd befedjük a másik lappal.
Cukormázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével,meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.
Puncsos babapiskótás mézes sütemény
Hozzávalók
A tésztához:
A töltéshez:
Krémhez:
A babapiskóták locsolásához:
A mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán.
A tésztát kihűtjük.
A krémet elkészítjük.
A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása:
Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával,a babapiskótákat meglocsoljuk rummal,majd befedjük a másik lappal.
Cukormázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével,meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?