sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsos babapiskótás mézes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

25 dkg liszt
1 db tojás
8 dkg cukor
2 ek méz
2 ek tej
5 dkg vaj

A töltéshez:

babapiskóta

Krémhez:

3 cs puncs pudingpor
7 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

A babapiskóták locsolásához:

rum vagy rumaroma

A mázhoz:

20 dkg porcukor
3 ek citromlé
1 tk málna vagy megy szörp
2 ek olvasztott vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
Kisodorjuk, két lapot sütünk 20×30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán.
A tésztát kihűtjük.
A krémet elkészítjük.
A pudingporokat a cukorral kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása:
Egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával,a babapiskótákat meglocsoljuk rummal,majd befedjük a másik lappal.
Cukormázzal bevonjuk.
A porcukrot a citromlével,meggy szörppel fényesre vagyis addig keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd 2 ek olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá és azzal még tovább keverjük.
Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!