Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ünnepi barackos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

5 tojás
25 dkg porcukor
5 ek meleg víz
18 dkg liszt
csipet só

Krémhez:

7 dl tej
1ek liszt
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
1doboz barackbefőtt

Tetejére:

1,5 cs kocka alakú háztartási keksz
1dl feketekávé
½ liter hulala tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a vízzel, porcukorral habosra keverjük, közben a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kikevert tojások sárgájához hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját és előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük. Hűlni tesszük. Krémhez: Barackot lecsepegtetjük, és apró kockára vágjuk. A Ramát a porcukorral habosra keverjük. Pudingot a liszttel, vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, hűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert margarint, végül beleforgatjuk az apróra vagdalt barackot és a tésztára kenjük. Feketekávéba mártott keksszel kirakjuk a tetejét. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és rásimítjuk a kekszre. Tortabevonót ráreszeljük a habra.

Tálalás

Ez körülbelül 20 szelet,attól függ mekkorára szeleteljük.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk,fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Alternatív elkészítés

Nagyon fontos, hogy fogyasztás előtti napon készítsük el,hogy az ízek össze tudjanak érni!
Ünnepi barackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!