sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túró Rudi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túró Rudi

1 db tojássárgája
15 dkg cukor
1 dl tejföl
15 dkg margarin
24 dkg finomliszt
3 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

50 dkg túró
25 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
4 db tojássárgája
3 ek gríz
5 db tojásfehérje

A csokimázhoz:

20 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 ek tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A 15 dkg cukrot az 1 db tojássárgájával, az 1 dl tejföllel és a 15 dkg margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és könnyű tésztává gyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott őzgerincformába simítjuk a tésztát úgy, hogy a töltelék betöltése után a tetejére visszahajthassuk.
2. Megtöltjük a töltelékhez valók keverékével, ráhajtjuk a kihagyott tésztát, és az előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk, és a bordáknál felszeleteljük.
3. A csokimázhoz összekeverjük a porcukrot, a kakaóport, az olvasztott vajat és a forró tejet, majd bevonjuk vele a kihűlt süteményt.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!