Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos szelet

21 dkg darált mák
14 dkg darált dió
9 tojás
21 dkg Rama
24 dkg porcukor

Tetejére:

savanykás lekvár
1 db Dr. Oetker Tortabevonó ét vagy fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a kétféle cukorral és Ramával. A sütőport elkeverjük a mákkal majd a tojásos masszához adjuk a dióval együtt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos keverékkel összeforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe ötjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kisült még melegen bőven megkenjük a savanykás lekvárral és teljesen kihűtjük. A csokoládét megolvasztjuk és a süti tetejére kenjük. Forró vízbe mártott késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tálalás

Lisztérzékenyek figyelmébe ajánlom!
Mákos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!