Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres brownies

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres brownies
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

Tészta

A tetejére

A díszítéshez

  • kb. 12 szem eper (kb. 250 g)
  • 30-50 g sötét csokoládé

Csatos formához (kb. 32*24cm)

  • sütőpapír

Elkészítés

Előkészítés

A tésztához felaprítjuk a csokoládét, a vajjal vagy margarinnal együtt főzőedényben gőz felett felolvasztjuk. A masszát hagyjuk kihűlni. A tetejére kerülő epret megmossuk, megpucoljuk és pépesítjük. A négyszögletes csatos formát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Elkészítés

Tészta: A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Belekeverjük a lehűtött zsiradék-csokoládé masszát. A mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és két adagban belekeverjük. A tésztát a formában eloszlatjuk és elsimítjuk.

A tetejére: A krémsajtot, a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített epret keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük, majd óvatosan eloszlatjuk a tésztán. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

A forma alját sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés: Az epret megmossuk, elfelezzük és leitatjuk róla a vizet. A csokoládét gőz felett alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. A felezett epreket félig bevonjuk vele, kicsit lecsöpögtetjük és sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

A süteményről lecsatoljuk a sütőformát és kb. 24 szeletre vágjuk. Szeletenként egy-egy csokis epret helyezünk rá.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!