Grízes szilvás szelet
Hozzávalók
Grízes szilvás szelet
Piskóta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A piskóta hozzávalóit mixerrel elkavarjuk. 2/3-át a szilvára öntjük. A mararadék masszába tesszük a kakaóport, majd rácsurgatjuk a tészta tetejére. Előre melegített lerben(sütőben) készre sütjük. Kiborítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk.
A tejhez hozzáadjuk a grízt, a pudingport, a cukrot, a fajéjat és felforraljuk. Mikor besűrűsödött levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Robotgép segítségével elkeverjük benne a vajat és rákenjük a tészta tetejére. Hűtőbe tesszük 1 órára és utánna szeleteljük. Fahéjjal vagy csoki reszelékkel szórjuk meg.
Grízes szilvás szelet
Hozzávalók
Grízes szilvás szelet
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskóta hozzávalóit mixerrel elkavarjuk. 2/3-át a szilvára öntjük. A mararadék masszába tesszük a kakaóport, majd rácsurgatjuk a tészta tetejére. Előre melegített lerben(sütőben) készre sütjük. Kiborítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk.
A tejhez hozzáadjuk a grízt, a pudingport, a cukrot, a fajéjat és felforraljuk. Mikor besűrűsödött levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Robotgép segítségével elkeverjük benne a vajat és rákenjük a tészta tetejére. Hűtőbe tesszük 1 órára és utánna szeleteljük. Fahéjjal vagy csoki reszelékkel szórjuk meg.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?