Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Tejszínhabos-kekszes szelet málnás töltelékkel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 25 darabhoz

Sütőlemezhez (40x30 cm)

  • sütőkeret
  • némi zsiradék

Tésztához

Málnás töltelékhez

Tejszínes töltelékhez

Díszítéshez

  • kb. 25 db vajas keksz

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük a zsiradékkal, ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Tészta:

A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverővel) rövid ideig a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt egynemű tésztává összedolgozzuk. A tésztát a sütőlemezre simítjuk és a sütő középső részén megsütjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 30 perc

A süteményt a sütőlemezzel együtt, rácson hagyjuk kihűlni.

Málnás töltelék:

A málnát hagyjuk kiolvadni, egy edénybe tesszük, és hozzáadunk 200 ml vizet. A pudingport összekeverjük a cukorral, majd 200 ml vízzel simára keverjük. A málnát felforraljuk, hozzácsorgatjuk a pudingos keveréket, és folyamatos keverés mellett, kb. 1 percet forraljuk. A forró tölteléket a tésztára simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.

Tejszínes töltelék:

A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a málnás töltelékre simítjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:

Tálalás előtt kirakjuk a vajas kekszekkel a sütemény tetejét, a kekszek között helyet hagyunk, hogy a sütemény könnyen szeletelhető legyen. A sütőkeretet meglazítjuk és eltávolítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!