Joghurtos epres rakott szelet
Hozzávalók
Tészta:
Eperkrém:
Joghurtkrém:
Elkészítés
Elkészítés
Felforralunk 1,5 dl vizet a margarinnal, csipetnyi sóval, mikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Kevergetve nagy lángon 1 percig főzzük. Félrehúzzuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Egyenletesen rákenjük a sütőpapír kijelölt részére. Sütés előtt bevágjuk 12 cm-es sávokra. 20-25 percig sütjük, pihentetjük, majd a jelölt résznél átvágjuk a lapokat.
Az epret a porcukorral péppé zúzzuk, hozzáadjuk a zselatinfixet. Ebbe beleforgatjuk a felvert tejszínt, és megkenjük az alsó lapot.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a zselatinfixet. Beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Háromnegyed részével megkenjük a második lapot, befedjük az utolsó lappal, kicsit megnyomkodjuk. A tetejét megkenjük a maradék krémmel.
Hűtőben pihentjük 2-3 órát, hogy a lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt díszítjük az eperrel.
Joghurtos epres rakott szelet
Hozzávalók
Tészta:
Joghurtkrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Felforralunk 1,5 dl vizet a margarinnal, csipetnyi sóval, mikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Kevergetve nagy lángon 1 percig főzzük. Félrehúzzuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Egyenletesen rákenjük a sütőpapír kijelölt részére. Sütés előtt bevágjuk 12 cm-es sávokra. 20-25 percig sütjük, pihentetjük, majd a jelölt résznél átvágjuk a lapokat.
Az epret a porcukorral péppé zúzzuk, hozzáadjuk a zselatinfixet. Ebbe beleforgatjuk a felvert tejszínt, és megkenjük az alsó lapot.
A joghurtot elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a zselatinfixet. Beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Háromnegyed részével megkenjük a második lapot, befedjük az utolsó lappal, kicsit megnyomkodjuk. A tetejét megkenjük a maradék krémmel.
Hűtőben pihentjük 2-3 órát, hogy a lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt díszítjük az eperrel.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?