Rezgős
Hozzávalók
A sárga réteghez:
A barna réteghez:
A fehér réteghez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felforralt zselatint, és a habosra felvert tojásfehérje habját. A masszát tortaformába vagy tepsibe öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A barna réteg: felforraljuk a vízben a zselatint és félre tesszük, amíg elkészül a barna massza. A tojássárgáját, a cukrokat és a kakaót elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük és hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját is. A megdermedt sárga rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
Fehér réteg: a tejfölt és a cukrokat összekeverjük, és hozzáadjuk a felforralt zselatint. Ezután ezt is ráöntjük a megdermedt barna rétegre és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Ez után kb. egy óra múlva fogyasztható, ha teljesen megdermedt!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha teljesen megdermedt, esetleg tortazselatint is tehetünk a tetejére, hogy még mutatósabb legyen. Én enélkül csinálom és így is mindig sikert aratok! :)
Sok sikert az elkészítéséhez!! :)
Rezgős
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felforralt zselatint, és a habosra felvert tojásfehérje habját. A masszát tortaformába vagy tepsibe öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A barna réteg: felforraljuk a vízben a zselatint és félre tesszük, amíg elkészül a barna massza. A tojássárgáját, a cukrokat és a kakaót elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük és hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját is. A megdermedt sárga rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
Fehér réteg: a tejfölt és a cukrokat összekeverjük, és hozzáadjuk a felforralt zselatint. Ezután ezt is ráöntjük a megdermedt barna rétegre és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Ez után kb. egy óra múlva fogyasztható, ha teljesen megdermedt!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Ha teljesen megdermedt, esetleg tortazselatint is tehetünk a tetejére, hogy még mutatósabb legyen. Én enélkül csinálom és így is mindig sikert aratok! :)
Sok sikert az elkészítéséhez!! :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?