Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rezgős

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A sárga réteghez:

3 tojás
5 ek. cukor
1,5 dl víz

A barna réteghez:

3 tojás
5 ek. cukor
1,5 dl víz

A fehér réteghez:

4 dl tejföl
5 ek. cukor
1,5 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sárga réteggel kezdjük: felforraljuk a vízben a zselatint, és addig hagyjuk hűlni, míg a masszát elkészítjük.
A tojássárgáját összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a felforralt zselatint, és a habosra felvert tojásfehérje habját. A masszát tortaformába vagy tepsibe öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
A barna réteg: felforraljuk a vízben a zselatint és félre tesszük, amíg elkészül a barna massza. A tojássárgáját, a cukrokat és a kakaót elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Simára keverjük és hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját is. A megdermedt sárga rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe.
Fehér réteg: a tejfölt és a cukrokat összekeverjük, és hozzáadjuk a felforralt zselatint. Ezután ezt is ráöntjük a megdermedt barna rétegre és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Ez után kb. egy óra múlva fogyasztható, ha teljesen megdermedt!

Tálalás

Körülbelül 20-25 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk, mert szétfolyik.

Alternatív elkészítés

A zselatinnal kezdjünk hozzá minden réteghez, mert mire kikeverjük a masszát, addigra annyira meghűl a zselatin, hogy mehet is a hűtőbe, miután azt is a masszához adtuk. Én is elkövettem azt a hibát, hogy először kikevertem a masszát és utána forraltam és adtam hozzá a zselatint. Ilyenkor csak lassabban dermedt. Nem figyeltem, hogy még nem dermedt meg rendesen az előző réteg és ráöntöttem a következő réteget. Kicsit felpúposodott az előző réteg, de így is megdermed, csak kicsit keveredik. Úgyhogy erre figyeljünk oda! Így is finom volt, csak nem annyira mutatós! :)
Ha teljesen megdermedt, esetleg tortazselatint is tehetünk a tetejére, hogy még mutatósabb legyen. Én enélkül csinálom és így is mindig sikert aratok! :)
Sok sikert az elkészítéséhez!! :)
Rezgős

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!