Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos túrókrémmel töltött őzgerinc

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 tojássárgája
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
tej

Hozzávalók a töltelékhez:

50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
5 dkg mazsola
4 tojássárgája
5 tojásfehérje
3 evőkanál búzadara
1 citrom reszelt héja
barackbefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral és a kristálycukorral. Beletesszük a tojássárgáját, a vajat és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk.
A mazsolát meleg vízben áztatjuk pár percig.
A túrót áttörjük és összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a mazsolával, a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal. A kemény habbá vert tojásfehérjét összekeverjük a búzadarával és a túrós krémhez adjuk.
Kivajazunk és lisztezünk két őzgerincformát.
A tésztát kétfelé osztjuk, majd téglalappá nyújtjuk, hogy a formákba bélelve a tetejére lehessen hajtani. Kibéleljük a tésztával a formákat, majd megtöltjük túrókrémmel, végül pedig a felszeletelt barackokat a tetejére helyezzük és ráhajtjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat :)

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A barack nélküli változat is nagyon finom, én akkor egy kicsivel több mazsolát keverek bele.
Barackos túrókrémmel töltött őzgerinc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!