Szederlekváros süti
Hozzávalók
Szederlekváros süti
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
1/2 dl étolaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1/2 dl víz
15 dkg liszt
2 evőkanál szerencsi kakaópor
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Kb.1/2 l Szeder- alma lekvár /házi készítésű/
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral, vanillincukorral, étolajjal habosra keverünk, közben hozzáadagoljuk a vizet, mikor szép habos beleszitáljuk, a kakaós sütőporos lisztet, majd a végén, lazán hozzákeverjük a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét, kizsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt kb. 26x 34 cm tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb.170 c fokon kb. 25-30 percig /tűpróbáig/ sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük. Én a saját magam elkészített alma - szeder lekvárral töltöttem meg, mindenkinek nagyon ízlett. A tetejét én megszórtam vaníliás porcukorral, de az el is maradhat, úgy is finom.
Tálalás
40 -45 szelet
Tárolás
Hűvös helyen
Alternatív elkészítés
Laktózérzékenyek és diétázók számára is ajánlom, mivel a lekvárt én fruktózummal készítettem, és a sütibe is használható a fruktózum, vagy édesítőszer.
Kedvencnek jelölöm
Szederlekváros süti
Hozzávalók
Szederlekváros süti
4 db tojás
15 dkg kristálycukor
1/2 dl étolaj
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1/2 dl víz
15 dkg liszt
2 evőkanál szerencsi kakaópor
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Kb.1/2 l Szeder- alma lekvár /házi készítésű/
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgáját a cukorral, vanillincukorral, étolajjal habosra keverünk, közben hozzáadagoljuk a vizet, mikor szép habos beleszitáljuk, a kakaós sütőporos lisztet, majd a végén, lazán hozzákeverjük a csipet sóval keményre felvert tojásfehérjét, kizsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt kb. 26x 34 cm tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb.170 c fokon kb. 25-30 percig /tűpróbáig/ sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük. Én a saját magam elkészített alma - szeder lekvárral töltöttem meg, mindenkinek nagyon ízlett. A tetejét én megszórtam vaníliás porcukorral, de az el is maradhat, úgy is finom.
Tálalás
40 -45 szelet
Tárolás
Hűvös helyen
Alternatív elkészítés
Laktózérzékenyek és diétázók számára is ajánlom, mivel a lekvárt én fruktózummal készítettem, és a sütibe is használható a fruktózum, vagy édesítőszer.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?