Krémes sütemény
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez I:
Krémhez II:
Teteje:
Elkészítés
Elkészítés
A 8 tojássárgáját habosra keverem a cukorral majd a liszttel, majd óvatosan belekeverem a kemény habot.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Hagyom meghűlni.
A vaníliás pudingokat a vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral az 1 liter vízzel sűrű krémmé főzzük.
Az 5 tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és a sűrű krémbe keverjük és még néhány percig főzzük.
Hagyom kihűlni.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verem.
A piskótára ráteszem először a főzött krémet, majd ennek a tetejére simítom a tejszínhabot, végül ráreszelem a csokoládét.
Krémes sütemény
Hozzávalók
Krémhez I:
Krémhez II:
Teteje:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A 8 tojássárgáját habosra keverem a cukorral majd a liszttel, majd óvatosan belekeverem a kemény habot.
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Hagyom meghűlni.
A vaníliás pudingokat a vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral az 1 liter vízzel sűrű krémmé főzzük.
Az 5 tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük és a sűrű krémbe keverjük és még néhány percig főzzük.
Hagyom kihűlni.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verem.
A piskótára ráteszem először a főzött krémet, majd ennek a tetejére simítom a tejszínhabot, végül ráreszelem a csokoládét.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?