Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Böbe féle puncsos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

500 g liszt
1 kocka margarin
200 g porcukor
1,5 dl tej
2 tojássárgája

Töltelékhez:

100 g margarin
100 g porcukor
3 dl tej
3 ek. lekvár
3 ek. rum

Tetejére:

1 csomag tejszínhabpor vagy 200 ml tejszín
1 tábla csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sütőporral, belemorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a porcukrot tojássárgát és a tejet, alaposan összegyúrjuk én egy kicsit hűtőbe tettem, majd 3 egyenlő részre elosztjuk és sütőben közepes hőmérsékleten egyenként 12 percig sütjük őket. Ha megsültek hagyjuk kihűlni a lapokat. A töltelékhez a tejet felforraljuk, az egyik lapot darabokra törjük és leöntjük a forró tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, rumot és a kakaót. A margarint a porcukorral kihabosítjuk és még a meleg tésztát keverékhez adjuk, jól elkeverjük majd az egyik lapot fogjuk és elkenjük rajta ezt a tölteléket és rátesszük a másik lapot. Egy estét hűtőben pihentetjük, hogy puhuljon a tészta és másnap kenjük rá a tejszínt és díszítjük olvasztott csokival.
Böbe féle puncsos Böbe féle puncsos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!