Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hatlapos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 egész tojás
1 dl tej

Krém:

5 evőkanál liszt
1 liter tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin kockázva
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lapok előző nap való kisütése.

Elkészítés

Tészta: a lisztet, a porcukorral és a vajjal, szalalkálival szétmorzsoljuk. A tojást a tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. 6 részre osztjuk a tésztát. Mindegyiket kinyújtjuk és egy kisebb méretű tepsi hátán sütjük. Nagyon hamar megsül. A kitöltés előtti napon süssük, hogy legyen ideje egy kicsit megpuhulni. Tökéletesen nem puhul meg, majd csak miután már kitöltöttük a krémmel.
Krém: a lisztet, kakaóport átszitáljuk és fél liter tejjel csomómentesre keverjük. A maradék fél liter tejet felforraljuk, hozzákeverjük a kakaós-lisztes tejet és sűrű krémmé főzzük. Miután levettük a tűzről keverjük hozzá a cukrot és a kockára vágott margarint. Miután langyosra hűlt kitölthetjük vele a lapokat.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A tésztát elég nehéz lesz kinyújtani, ha nagyon keménynek találjuk a tésztát tegyünk bele kicsivel több tejet.
Hatlapos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!