Epres tekercs
Hozzávalók
Tészta:
Túrós vajkrém:
Egyéb:
Elkészítés
Elkészítés
Kend ki egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 180-190°C-on kb. 8 percig, amíg aranybarnára nem pirul. (Én csepegtettem bele rózsaszín vizes alapú ételfestéket így pöttyös lett a tészta.)
A vajkrémhez a tejet a cukorral, a citromhéjjal, a fél vaníliarúd kikapart magjaival és a pudingporral főzd fel. Ha besűrűsödött vedd le a tűzről, hagyd picit hűlni, majd tedd bele a túrót. Ezután hagyd teljesen kihűlni. A vajat habosítsd fel a habverőgéppel, majd kanalanként, állandó keverés mellett adagold hozzá a bekevert túrókrémet.
A piskótát kend meg vékonyan eperlekvárral, majd a túrókrémmel, és töltsd meg az egész eprekkel, próbáld, úgy hogyha feltekered középre kerüljenek az eprek. Óvatosan tekerd fel, majd 2-3 órára tedd be a hűtőbe.
Tárolás
Epres tekercs
Hozzávalók
Tészta:
Túrós vajkrém:
Egyéb:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kend ki egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 180-190°C-on kb. 8 percig, amíg aranybarnára nem pirul. (Én csepegtettem bele rózsaszín vizes alapú ételfestéket így pöttyös lett a tészta.)
A vajkrémhez a tejet a cukorral, a citromhéjjal, a fél vaníliarúd kikapart magjaival és a pudingporral főzd fel. Ha besűrűsödött vedd le a tűzről, hagyd picit hűlni, majd tedd bele a túrót. Ezután hagyd teljesen kihűlni. A vajat habosítsd fel a habverőgéppel, majd kanalanként, állandó keverés mellett adagold hozzá a bekevert túrókrémet.
A piskótát kend meg vékonyan eperlekvárral, majd a túrókrémmel, és töltsd meg az egész eprekkel, próbáld, úgy hogyha feltekered középre kerüljenek az eprek. Óvatosan tekerd fel, majd 2-3 órára tedd be a hűtőbe.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?