Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

70 g liszt
35 g ételkeményítő
168 g cukor
5 tojásfehérje
5 tojássárgája
77 g margarin

Túrós vajkrém:

160 g tej
50 g cukor
160 g túró
negyed citrom reszelt héja
fél vaníliarúd kikapart magja
160 g margarin

Egyéb:

eperlekvár
100 g friss eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Készítsd el a tésztát: a lisztet szitáld össze a keményítővel. A tojásfehérjét verd fel, majd fokozatosan add hozzá a cukrot és a tojássárgákat is. A habhoz keverd hozzá a keményítős lisztet, majd pedig a felolvasztott vajat.
Kend ki egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 180-190°C-on kb. 8 percig, amíg aranybarnára nem pirul. (Én csepegtettem bele rózsaszín vizes alapú ételfestéket így pöttyös lett a tészta.)
A vajkrémhez a tejet a cukorral, a citromhéjjal, a fél vaníliarúd kikapart magjaival és a pudingporral főzd fel. Ha besűrűsödött vedd le a tűzről, hagyd picit hűlni, majd tedd bele a túrót. Ezután hagyd teljesen kihűlni. A vajat habosítsd fel a habverőgéppel, majd kanalanként, állandó keverés mellett adagold hozzá a bekevert túrókrémet.
A piskótát kend meg vékonyan eperlekvárral, majd a túrókrémmel, és töltsd meg az egész eprekkel, próbáld, úgy hogyha feltekered középre kerüljenek az eprek. Óvatosan tekerd fel, majd 2-3 órára tedd be a hűtőbe.

Tárolás

Tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel is lehet tálalni.
Epres tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!