Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zalai krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojásfehérje
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt

Krémhez:

6 db tojássárgája
20 dkg kristálycukor
7 dl tej
25 dkg margarin
1 cs. kocka háztartási keksz

Tetejére:

1 tábla étcsokoládé
1/2 tábla fehér csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a porcukrot és tovább keverjük.
2. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
3. Krémhez:5 dl tejet felteszünk forrni. Maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről belekeverjük a pudingos tejet visszatesszük és sűrűsödésig főzzük.
4. Margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.
5. Kihűlt piskótára kenjük a krém felét, ezt kirakjuk háztartási keksszel majd rásimítjuk a krém másik felét.
6. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Étcsokival bevonjuk a sütit erre ráfolyatjuk a fehér csokit és villával elhúzkodjuk.
7. Amikor megkötött rajta a máz, akkor szeletelhető.
Zalai krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!