Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Orchidea szelet

Bubyka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3261-bubyka
Orchidea szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tészta

Krém (Sárga)

Krém (Barna)

Díszítés

  • Csokireszelék
  • színes cukorka vagy olvasztott csoki is csurgatható a tetejére
Bubyka Bubyka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd lazán beleforgatom a mákot. A lisztet elkeverem a sütőporral és a fenti masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe, Kb.: 15-20 perc alatt 150°C-on megsütöm.
Addig elkészítem a sárga krémet. A tejet a cukorral, az 5 tojás sárgájával és a pudingporral sűrűre főzöm. Miután kihűlt a vajjal habosra keverem és a kihűlt tésztára kenem.
A harmadik réteghez a Hulalát a kakaóporral és a cukorral kemény habbá verem. A sárga krém tetejére simítom és hűtőbe teszem Kb.: 1 órára pihenni.
Díszíthetjük csokidarával vagy olvasztott csokival.

Vélemények

Bubyka

Bubyka
2013.06.22. | 14:56

Sziasztok! A sárga krém hozzávalóiból kimaradt a tej, ill. mennyisége, ami 3 dl! Megpróbálom javíttatni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!