Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis barackos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis barackos

6 db tojás
30 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
4 evőkanál víz
25 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
csipet só

Tetejére:

80 dkg felezett, kimagozott sárgabarack /közepes/
3 dkg nesquik kakaó
1 mokkáskanál őrölt fahéj
tepsi kizsírozása lisztezése vagy sütőpapír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackok alapos mosása után elfelezése és magozása, majd szűrőben hagyása, amíg a tészta elkészül.
A lisztek a kakaóporral, csoki pudinggal és a sütőporral való elkeverése.
A tojásfehérjét csípet sóval keményre verni.
A Nesqiuk kakaót és a fahéjat összekeverni.

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukrokkal, az olajjal elkezdjük habosra keverni, hozzákanalazzuk a vizet, amikor szép habos, hozzászitáljuk a lisztes keveréket, óvatos keveréssel hozzátesszük a keményre vert tojás fehérjét.
Zsírozott lisztezett 30 cm x 35 cm tepsibe öntjük és magházzal felfelé, sorba rakjuk. Rá a barackokat, majd minden barackmag helyére 1/2 mokkás kanálnyit teszünk a fahéjas kakaós keverékből. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 30-35 percig /tűpróbáig/ sütjük.

Tálalás

Kb.: 50-55 szelet lett belőle.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Aki akarja meghintheti, porcukorral.
Csokis barackos Csokis barackos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!