Tejcsokoládés szelet fahéjas körtével
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A párolt körtéhez:
Elkészítés
Elkészítés
A körtét megmossuk, kicsumázzuk, héjastul kockára vágjuk. A vajat/margarint, a körtét, a mézet összekeverjük, majd egy kevés vízzel összepároljuk. Amikor megpuhult, de nem esett szét, rászórjuk az őrölt fahéjat, elkeverjük, félretesszük.
A krémhez a tejet, a lisztet és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk, majd félretesszük. beletördeljük a tejcsokoládét, keverjük, míg felolvad, majd kihűtjük.
A fahéjas körtét a kihűlt piskótára kenjük (hagyjuk a tepsiben). A kihűlt tejcsokis alapot összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A kész csokikrémet a körtés piskótára szedjük, simára kenjük a tetejét. Kakaóval meghintjük.
Tálalás előtt kb. 4 órára hűvös helyre tesszük.
Tejcsokoládés szelet fahéjas körtével
Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
A párolt körtéhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A körtét megmossuk, kicsumázzuk, héjastul kockára vágjuk. A vajat/margarint, a körtét, a mézet összekeverjük, majd egy kevés vízzel összepároljuk. Amikor megpuhult, de nem esett szét, rászórjuk az őrölt fahéjat, elkeverjük, félretesszük.
A krémhez a tejet, a lisztet és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk, majd félretesszük. beletördeljük a tejcsokoládét, keverjük, míg felolvad, majd kihűtjük.
A fahéjas körtét a kihűlt piskótára kenjük (hagyjuk a tepsiben). A kihűlt tejcsokis alapot összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A kész csokikrémet a körtés piskótára szedjük, simára kenjük a tetejét. Kakaóval meghintjük.
Tálalás előtt kb. 4 órára hűvös helyre tesszük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?