Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Emeletes almás krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás /közepes/
csipet só
3-4 ek. tejföl

Krémhez:

2 db tojás /közepes/
5 dl tej
15 dkg porcukor
25 dkg margarin

Töltelékhez:

1,5 kg reszelt alma
2 ek. margarin
10 dkg cukor
fahéj

Csokoládé mázhoz:

20 dkg porcukor
4 ek. víz
10 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Alma hámozása, reszelése, párolása.

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a kétféle cukorral, sütőporral, és sóval. Margarint elmorzsoljuk az elkevert liszttel, hozzáadjuk a tojást és a tejföllel összedolgozzuk, hogy rugalmas, könnyen kezelhető tésztát kapjunk. Három egyenlő részre osztjuk, és kb. 26x30-as lapokká nyújtjuk. Margarinozott sütőlemezen 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kisütjük. Az almát a margarinon addig pároljuk, amíg a leve el nem fő, majd a cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítve hűlni tesszük. A krémhez a kétféle cukrot habosra keverjük a margarinnal. A pudingot sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk, ha kihűlt a margarinos porcukorral összedolgozzuk. Az alsó lapra simítjuk a kihűlt almát, rá a második lap. Erre rásimítjuk a pudingos krémet és ráhelyezzük a harmadik lapot. 1-2 órára konyharuhával letakarva hűvös helyre tesszük. Csokoládé máz hozzávalóit a vaj kivételével gőz fölött sűrűre főzzük, picit hűlni hagyjuk és elkeverjük benne a vajat. Ráöntjük a sütemény tetejére, elsimítjuk és dermedni hagyjuk. De a csokoládémázat el is hagyhatjuk, akkor porcukorral megszórva tálaljuk.

Tálalás

28 szelet.

Tárolás

Hűvös helyen, konyharuhával letakarva.
Emeletes almás krémes Emeletes almás krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!