Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
2 dl tej
0,5 dl olaj
33 dkg liszt

Párizsi krémhez:

3 dl tejszín
30 dkg cukor
50 dkg margarin

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
3 dl tej
10 dkg cukor
30 dkg meggy

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kakaós laphoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet, végül a fehérjehabot. Sütünk belőle egy vastagabb lapot.
A párizsi krémhez, a tejszínt, a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport. Visszatesszük és állandó kevergetés mellett beleteszünk 15 dkg margarint, és felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi kihabosított margarint is. A másik krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a párizsi krémhez, majd belekeverjük a darabolt meggyet is.
A lapot kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét bevonjuk csokival, és felszeleteljük. Díszíthetjük, fondant virággal.

Tálalás

36 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A meggyet ha befőtt, jól csepegtessük le, úgy tegyük a krémhez!
Lúdláb szelet Lúdláb szelet Lúdláb szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!