Lúdláb szelet
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Párizsi krémhez:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A párizsi krémhez, a tejszínt, a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport. Visszatesszük és állandó kevergetés mellett beleteszünk 15 dkg margarint, és felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi kihabosított margarint is. A másik krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a párizsi krémhez, majd belekeverjük a darabolt meggyet is.
A lapot kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét bevonjuk csokival, és felszeleteljük. Díszíthetjük, fondant virággal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Lúdláb szelet
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Krémhez:
Bevonáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A párizsi krémhez, a tejszínt, a cukorral felforraljuk, levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kakaóport. Visszatesszük és állandó kevergetés mellett beleteszünk 15 dkg margarint, és felforraljuk. Teljesen kihűtjük, majd hozzáadjuk a többi kihabosított margarint is. A másik krémhez a pudingport a cukorral a tejben megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a párizsi krémhez, majd belekeverjük a darabolt meggyet is.
A lapot kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük. Tetejét bevonjuk csokival, és felszeleteljük. Díszíthetjük, fondant virággal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?