Sacher kocka
Hozzávalók
Sacher kocka
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat a cukorral felverjük. A csokoládés keveréket 3 evőkanál vízzel, a liszttel, és sütőporral, pici sóval a tojáskrémbe keverjük. Vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt a tészta, félbe vágjuk, megkenjük a baracklekvárral az egyik felét, visszatesszük a tetejét, és azt is megkenjük lekvárral, majd tetszés szerinti egy forma kockákra vágjuk.
A mázhoz a tejszínt, a vajat, a porcukrot lassan kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és simára keverjük. Ha hűlt egy kicsit a süti kockákat egyenletesen megkenjük, és a tetejét is bevonjuk a csokival. Dermedés után fogyasztható.
Alternatív elkészítés
Sacher kocka
Hozzávalók
Sacher kocka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat a cukorral felverjük. A csokoládés keveréket 3 evőkanál vízzel, a liszttel, és sütőporral, pici sóval a tojáskrémbe keverjük. Vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha kihűlt a tészta, félbe vágjuk, megkenjük a baracklekvárral az egyik felét, visszatesszük a tetejét, és azt is megkenjük lekvárral, majd tetszés szerinti egy forma kockákra vágjuk.
A mázhoz a tejszínt, a vajat, a porcukrot lassan kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és simára keverjük. Ha hűlt egy kicsit a süti kockákat egyenletesen megkenjük, és a tetejét is bevonjuk a csokival. Dermedés után fogyasztható.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?