Gluténmentes habkenyér
Hozzávalók
Gluténmentes habkenyér
6 tojásfehérje
16 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
0.8 dl olaj
6 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
5 dkg kukoricaliszt
1 citrom reszelt héja
4 dkg darált dió v. mandula
késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
Elkészítés
A felvert tojásfehérjébe keverjük a cukrot, majd a lisztkeveréket, a diót és a citromhéját. Végül óvatosan belekeverjük az olajat.
Kikent őzgerincformába töltjük.
130-150 C° -on kb. 40-45 percig sütjük.
Kikent őzgerincformába töltjük.
130-150 C° -on kb. 40-45 percig sütjük.
Tárolás
Jól záródó dobozban hetekig eláll. Már ha marad belőle.
Kedvencnek jelölöm
Gluténmentes habkenyér
Hozzávalók
Gluténmentes habkenyér
6 tojásfehérje
16 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
0.8 dl olaj
6 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
5 dkg kukoricaliszt
1 citrom reszelt héja
4 dkg darált dió v. mandula
késhegynyi szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A felvert tojásfehérjébe keverjük a cukrot, majd a lisztkeveréket, a diót és a citromhéját. Végül óvatosan belekeverjük az olajat.
Kikent őzgerincformába töltjük.
130-150 C° -on kb. 40-45 percig sütjük.
Kikent őzgerincformába töltjük.
130-150 C° -on kb. 40-45 percig sütjük.
Tárolás
Jól záródó dobozban hetekig eláll. Már ha marad belőle.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?