Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-almás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos-almás süti

25 dkg liszt
12 dkg Rama margarin
8 dkg porcukor
1 tojás
1 ek tej

Almás töltelékhez:

1 kg alma
5 dkg mazsola
10 dkg cukor
1 ek rum
egy csipet fahéj

Pudingos krémhez:

2,5 dl tej
2 tojás
5 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almás töltelékhez a mazsolát beáztatom a rumba, majd meghámozom az almát, eltávolítom a magházat. Vékony szeletekre vágom és a fahéjjal, a cukorral és a beáztatott mazsolával kicsit megpárolom.
Ezután elkészítem a pudingos krémet. A tojásokat szétválasztom és a fehérje kivételével a cukorral és a tojássárgákkal megfőzöm a pudingot,majd a tojások fehérjét kemény habbá verem és lassan hozzákeverem a pudinghoz.

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd kb. 3mm vastagságúra nyújtom ,és 10 percig elősütöm, majd a sütőből kivéve ráhalmozom az almás tölteléket erre ráteszem a pudingos krémet és még kb. 30 percig sütöm.

Tálalás

Kihűlés után szeletelem és tálalom.

Tárolás

Hűtőben tárolandó.
Pudingos-almás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!