Vasutas szelet
Hozzávalók
Tészta:
Hab:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
Kettévesszük a tésztát és a felébe belekeverjük a kakaót.
Kipapírozott tepsibe, sakktábla szerűen kanállal, felváltva belekanalazzuk a tésztát. Betesszük a sütőbe sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
Mikor már majdnem megsült a tészta kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot és készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A tojáshabot gőz fölött is fel lehet verni, vagy sütés nélkül is rákenni, miután a tésztát készre sütöttük.
Vasutas szelet
Hozzávalók
Tészta:
Hab:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá.
Kettévesszük a tésztát és a felébe belekeverjük a kakaót.
Kipapírozott tepsibe, sakktábla szerűen kanállal, felváltva belekanalazzuk a tésztát. Betesszük a sütőbe sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral, citromlével kemény habnak felverjük.
Mikor már majdnem megsült a tészta kivesszük, megkenjük lekvárral, rátesszük a felvert tojáshabot és készre sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
A tojáshabot gőz fölött is fel lehet verni, vagy sütés nélkül is rákenni, miután a tésztát készre sütöttük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?