Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Tejszelet

noriri receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1683-noriri
Tejszelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

  • 3 cs. tejszínízű pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 7 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Mázhoz

noriri noriri receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgáját cukorral fehéredésig keverjük. A vizet és a puha vajat/margarint hozzáadjuk és pár percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral, és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk, és a keverékhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós keverékhez adjuk finoman belekeverve.
A tepsit ( kb. 30 x 35 ös ) előkészítjük ( vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral ). A massza felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 12-15 perc alatt megsütjük, majd a másik felét ugyanígy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral és tejjel elkeverjük, majd felfőzzük. Ha félig kihűlt elkeverjük benne a margarin, majd a tejfölt.
A két kakaós lap közé adagoljuk a krémet, majd elkészítjük a mázat. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!