Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Házikrémes-diós szelet

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Házikrémes-diós szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

  • 6 darab tojás
  • 6 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 6 ek. őrölt dió
  • csipet só

Krém

Tetejére

  • 1/2 tábla fekete csoki
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A barackot a levétől lecsepegtetjük és apróra vágjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a fele mennyiségű cukorral, majd a sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk.
A másik adag cukorral és a csipet sóval a fehérjét habbá verjük. A habot óvatosan a sárgájával összekeverjük, majd a diót kanalanként könnyedén hozzáadjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A sütőpapírt még melegen lehúzzuk róla és rácson hagyjuk kihűlni.
A házi krémes krémet az előírásnak megfelelően elkészítjük, a lecsepegtetett, az apróra vágott barackot könnyedén hozzákeverjük, és a kihűlt piskótán egyenletesen elsimítjuk.
Tetejére a csokit ráreszeljük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

Egy nagy tepsivel lesz ebből az adagból.

Tárolás

Hűtőben pár napig eltartható.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom sütemény.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!