Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Somlói szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga tészta:

4 tojás
4 ek. víz
4 ek. cukor
4 ek. liszt

Barna tészta:

4 tojás
4 ek. víz
4 ek. cukor
3 ek. liszt

Sárga krém:

8 dl tej

Barna krém:

8 dl tej
7 ek. cukor

Tetejére:

0,5 l tejszín
2 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először megsütöm a sárga, majd a barna tésztát.
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.
Somlói szelet Somlói szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!