Somlói szelet
Hozzávalók
Sárga tészta:
Barna tészta:
Sárga krém:
Barna krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.
Somlói szelet
Hozzávalók
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját. Megsütöm.
Ezután jön a barna tészta. 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral és a vízzel, majd hozzáadom sütőporos, kakaós lisztet és végül a 4 tojás keményre vert habját és megsütöm.
Ha kihűlt a barna tészta kerül alulra, ezt meglocsolom egy kis rummal, vagy rumaromával. Ezután rákenem a Dr. Oetker Házi Krémes krémet, amit előtte a tejjel jól elkevertem, majd megszórom darált dióval (ízlés szerint). Erre jön a sárga tészta.
A sárga tészta tetejére kenjünk a még meleg, de nem forró megfőzött csokoládé pudingot.
Ha teljesen kihűlt a csoki puding, akkor rákenem a keményre felvert tejszínhabot. Végül 1 evőkanál cukrozott kakaóport elkeverek egy kis tejjel (sűrű legyen) és cikk-cakkban ráöntöm a tejszín tetejére.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?