Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Párizsikrémes kocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós laphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
28 dkg liszt

Krémhez:

2 dl tejszín
20 dkg cukor
35 dkg margarin

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A párizsikrémet előző nap is el lehet készíteni!

Elkészítés

A kakaós laphoz a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos, kakaóporos lisztet. Végül a fehérjehabot.
Egy 27×27 cm-es keretben sütünk lapot. 170 fokon légkeveréses sütőben.
A krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről és simára keverjük benne a kakaóport. Ezután visszatesszük a lángra és hozzáadunk 5 dkg margarint, állandó kevergetés mellett felforraljuk és lezárjuk. Ha kihűlt betesszük a hűtőbe pár órára. Majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint. Ezzel töltjük meg a 3 részre vágott lapot. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára, majd bevonjuk a tetejét az olajjal felolvasztott csokival. Ezután szeleteljük.

Tálalás

25 db kisebb kocka.

Tárolás

Hűtőben.
Párizsikrémes kocka Párizsikrémes kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!