Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes grízes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
22 dkg porcukor
8 dkg margarin
2 db tojás
6 dkg méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
0,5 dl tej
pici só

Krémhez:

25 dkg cukor
6 dl tej
csipet só
13 dkg búzadara
40 dkg margarin

Egyéb hozzávalók:

30 dkg lekvár
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, a porcukrot. Majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, a mézzel és a kissé felvert tojásokkal. Hozzáöntjük a tejet és készre gyúrjuk. A tésztát 4 részre osztjuk. Kinyújtjuk és a tepsi hátán sütjük meg a lapokat. 170 fokon légkeveréses sütőben. 5-7 perc alatt.
A krémhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a grízt beletesszük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A lapokat úgy töltjük, hogy a mézes lapra rákenjük a krém felét, erre teszünk lekvárt, elkenjük, majd erre tesszük a mézes lapot megint. Erre kenjük a maradék krémet, és a tetejére a mézes lap jön.
Betesszük a hűtőbe, másnap bevonjuk a tetejét olvasztott csokival, felszeleteljük.

Tálalás

Kb. 45 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Mézes grízes Mézes grízes Mézes grízes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!