Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jugó krémes

Marcsika2 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17049-marcsika2
Jugó krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

  • 25 dkg Rama
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 kanál hideg víz

Töltelék

  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé
  • 25 dkg darált dió
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

krém

Marcsika2 Marcsika2 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem.
A töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem a tojások fehérjét felverem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem, hozzáadom a tojássárgájához majd hozzáadom a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőbe megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A krém készítése:
A pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórtam.
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!