Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jugó krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

25 dkg Rama
30 dkg liszt
2 tojássárgája
csipet só
3 kanál hideg víz

Töltelék:

4 tojássárgája
20 dkg porcukor
20 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg darált dió

krém:

5 dl tej
10 dkg cukor
5 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem.
A töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem a tojások fehérjét felverem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem, hozzáadom a tojássárgájához majd hozzáadom a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőbe megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A krém készítése:
A pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórtam.
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.
Jugó krémes Jugó krémes Jugó krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!