Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Jugó krémes

Marcsika2 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/17049-marcsika2
Jugó krémes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

  • 25 dkg Rama
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 3 kanál hideg víz

Töltelék

  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé
  • 25 dkg darált dió
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor

krém

Marcsika2 Marcsika2 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem.
A töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem a tojások fehérjét felverem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem, hozzáadom a tojássárgájához majd hozzáadom a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőbe megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A krém készítése:
A pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórtam.
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató