Jugó krémes
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
Töltelék:
krém:
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem.
A töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem a tojások fehérjét felverem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem, hozzáadom a tojássárgájához majd hozzáadom a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőbe megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A krém készítése:
A pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórtam.
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.
Jugó krémes
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az első lapot kisütöm és félreteszem ez lesz a sütemény teteje. Majd a másodikat a tepsibe helyezem.
A töltelék készítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverem, a sárgáját a cukorral kikeverem a tojások fehérjét felverem. A csokit lereszelem és a darált diós masszába belekeverem, hozzáadom a tojássárgájához majd hozzáadom a felvert tojáshabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőbe megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A krém készítése:
A pudingot a cukorral felfőzöm. A tejszínt habbá verem. A már nem forró kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem és a kisült és kihűlt diós tésztára rákenem. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére teszem. Egy-két óra múlva szelhetem. A tetejét porcukorral megszórtam.
Mivel a kisült tésztalap kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?