Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós pápaszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
3 db tojássárga
1 dl tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő

Töltelékhez:

20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
30 dkg meggy
4 evőkanál lekvár

A kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, majd keverjük hozzá a tojássárgát. Közben a margarint a liszttel morzsoljuk szét, adjuk hozzá a tojásos élesztőt és gyúrjuk készre. Osszuk két cipóra, alaposan gyúrjuk át,és pihentessük 20 percig. Ezután nyújtsuk ki a tésztát kb. 80×20 cm-es téglalapra. Kenjük meg vékonyan lekvárral, és a két szélére tegyük rá a meggyet. Hajtsuk rá a meggyre a tésztát és kissé tekerjük fel, hogy a közepén maradjon egy üres rész. A tésztát vágjuk ketté és tegyük tepsibe, majd ezután töltsük meg az üres részt töltelékkel. A tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral, majd keverjük hozzá a darált diót.
Sütés előtt kenjük meg óvatosan a kissé felvert tojással. Majd süssük 170 fokon légkeveréses sütőben 25 percig. Hagyjuk kihűlni utána szépen szeletelhető. Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.
Diós pápaszem Diós pápaszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!