Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznyés-túrótorta

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Cseresznyés-túrótorta
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

  • kb. 32 db cseresznye
Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy nagy tál kell, amibe kikeverjük a tésztát. A tojásokat én előre behűtött fémedényekben szoktam felverni, mert a tojások nagyon térfogatot kapnak így.

Kb. 32 cseresznyét megmossuk, szétválogatjuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Majd hagyjuk megszáradni egy konyharuhán.
Hagyományos piskótát sütünk. Szétválasztjuk a tojásokat, mivel összesen 5 darab tojás kell, de a tésztába csak 4 egész tojás+egynek a fehérje része. A sárgája a túróba megy az ötödik tojásnak. Felverjük a sárgáját először, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Egy tálba átszitáljuk a 4 evőkanál lisztet a sütőporral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, tejet, 4 evőkanál cukrot, legvégén a tojásokat. Óvatosan összedolgozzuk, majd kiolajozott, kibélelt gyümölcstorta tepsibe világos barna tésztát sütünk. Kb. 30-35 perc alatt megsül,170 fokon. Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót kikeverjük a tejföllel,1 tojássárgájával,1 csomag vaníliás cukorral és 4 evőkanál cukorral. Majd míg megsül a tészta hűtőbe tesszük. A készre sült tésztát tányérra vagy tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt rákenjük a túrót és egyenletesen díszítjük a cseresznyékkel igény szerint. Jó étvágyat!

Tálalás

12-14 szelet jön ki.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jó étvágyat hozzá!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató