Dupla szívtorta
Hozzávalók
A két szívtortához:
8 db tojás
40 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
48 dkg liszt
12 g Dr. Oetker sütőpor
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
1 citrom leve
2 dl víz
30 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
4 dl hulala
Díszítéshez:
fondant
dekorcukor
Elkészítés
Elkészítés
A szívtortához 4 tojásból készítjük a tésztát. Kettőt sütünk belőle. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat 12 dkg cukorral, 0,5 dl olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverünk 24 dkg lisztet és 6 g sütőport. Végül a fehérjehabot. 24 cm-es szívformában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt. Majd ha kihűlt kivágjuk és sütünk még egyet. Majd ha mindkettő elkészült az egyikből kivágunk egy kisebb darabot és összeillesztjük, ha jó elvágjuk őket és megtöltjük külön-külön. Betesszük a hűtőbe 5-6 órára majd egy tálcára tesszük összeillesztve, és ezen burkoljuk be fondanttal. Díszíthetjük még dekor cukorral és virágokkal is tetszés szerint.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.
Tálalás
24 szelet.
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Dupla szívtorta
Hozzávalók
Díszítéshez:
fondant
dekorcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A szívtortához 4 tojásból készítjük a tésztát. Kettőt sütünk belőle. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat 12 dkg cukorral, 0,5 dl olajjal, 1 dl tejjel kihabosítjuk, majd alaposan hozzákeverünk 24 dkg lisztet és 6 g sütőport. Végül a fehérjehabot. 24 cm-es szívformában megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 30 perc alatt. Majd ha kihűlt kivágjuk és sütünk még egyet. Majd ha mindkettő elkészült az egyikből kivágunk egy kisebb darabot és összeillesztjük, ha jó elvágjuk őket és megtöltjük külön-külön. Betesszük a hűtőbe 5-6 órára majd egy tálcára tesszük összeillesztve, és ezen burkoljuk be fondanttal. Díszíthetjük még dekor cukorral és virágokkal is tetszés szerint.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.
A krémhez a túrót a vízzel, a citrom levével, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és jól elkeverjük, végül a felvert hulalát keverjük hozzá.
Tálalás
24 szelet.
Tárolás
Hűtőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?