Csíkos túrótorta
Hozzávalók
Piskótalaphoz:
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
Tálalás
Tárolás
Csíkos túrótorta
Hozzávalók
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal melegítsük fel állandó kevergetés mellett. De ne forraljuk fel! A túrót jól keverjük ki és adjuk hozzá. A zselatint is főzzük fel a vízben és forrón adjuk a túrós keverékhez, keverjük hozzá alaposan a felvert hulalát is. Majd felezzük el a krémet és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport.
A tortakarikába helyezzük vissza a lapot és felváltva tegyük bele a krémet. Közben kissé rázogassuk a karikát, hogy mindenhová kerüljön a krémből. Tegyük a hűtőbe pár órára, amíg megdermed a krém.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?