Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás túrótorta liszt nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás túrótorta liszt nélkül

80 g puha mazsola
750 g savanykás alma
1 citrom leve
125 g Rama sütőmargarin
250 g porcukor
5 tojás
1 kg félzsíros túró
3 ek. sárgabaracklekvár
50 g pirított mandula
néhány szem piros koktélcseresznye (ízlés szerint, el is hagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mazsolát leöblítjük, lecsepegtetjük, az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a citrom levével.
Habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral. Egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját és 2 egész tojást, majd a túrót és a pudingporral elkevert sütőport is. A 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A túrómasszába forgatjuk az almát és a mazsolát, végül több részletben a tojáshabot. Ezután margarinnal kikent,26 cm átmérőjű tortaformába töltjük a masszát és szépen belesimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 1 és 1/4 órán át sütjük, majd tűpróbát csinálunk. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15-20 percben alufóliát, vagy sütőpapírt tehetünk a tetejére, de jól át kell sülnie! A formában hagyjuk kihűlni.
Ha készen van, lapos tálra csúsztatjuk. A baracklekvárt felforrósítjuk, majd vékonyan bevonjuk vele a torta oldalát és szegélyét, majd beszórjuk mandulával. Tálalás előtt meghintjük kis porcukorral a tetejét és piros koktélcseresznyével díszíthetjük.

Alternatív elkészítés

Én is most próbáltam ki először ás nagyon finom! A baracklekvárt én nem olvasztottam fel, hanem simán bekentem vele a tortát,a tetejét is. A mandulát kihagytam és a koktélcseresznyét is.
Almás túrótorta liszt nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!