Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Paula kedvenc túrótortája

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Paula kedvenc túrótortája
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Torták
Másodlagos kategória: Túrós torták

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük a megadott hőmérsékletre.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk.

Előmelegített sütőben alsó és felső sütés: kb. 180 °C –on 15-18 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Vélemények

veressandrea

veressandrea
2015.04.02. | 17:17

De klassz. Mentettem is :-)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató