Zserbó
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
3-felé osztjuk és cipókat gyúrunk belőlük.
1/2-óra pihentetés után egyenként tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első latot a tepsibe terítjük és megkenjük a baracklekvárral és erre szórjuk a dió felét.
Majd a második lapot óvatosan rátesszük, és szintén megkenjük lekvárral és szintén megszórjuk a dió másik felével.
Végül a harmadik lappal zárjuk a sort.
Én meg szoktam villával szurkálni a tetejét így nem hólyagosodik fel.
Elő melegíttet sütőben 180-fokon megsütöm.
Ha ki hűlt csoki mázzal vonom be.
A csoki máz hozzávalóit jól kikeverjük.
Ha ezt a máz anyagot még átmelegítjük, vagy átforraljuk, még könnyebben kenhetjük a süteményünk tetejére és még finomabb is lesz tőle
Zserbó
Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
3-felé osztjuk és cipókat gyúrunk belőlük.
1/2-óra pihentetés után egyenként tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első latot a tepsibe terítjük és megkenjük a baracklekvárral és erre szórjuk a dió felét.
Majd a második lapot óvatosan rátesszük, és szintén megkenjük lekvárral és szintén megszórjuk a dió másik felével.
Végül a harmadik lappal zárjuk a sort.
Én meg szoktam villával szurkálni a tetejét így nem hólyagosodik fel.
Elő melegíttet sütőben 180-fokon megsütöm.
Ha ki hűlt csoki mázzal vonom be.
A csoki máz hozzávalóit jól kikeverjük.
Ha ezt a máz anyagot még átmelegítjük, vagy átforraljuk, még könnyebben kenhetjük a süteményünk tetejére és még finomabb is lesz tőle
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?