Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

35 dkg liszt
20 dkg margarin
csipet só
1 dkg élesztő
1 kk szódabikarbóna
1 egész tojás
1 tojássárgája

Töltelék:

25 dkg dió
1 citrom reszelt héja
baracklekvár

Máz:

20 dkg porcukor
2 ek étolaj
3 ek forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt pici tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
3-felé osztjuk és cipókat gyúrunk belőlük.
1/2-óra pihentetés után egyenként tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első latot a tepsibe terítjük és megkenjük a baracklekvárral és erre szórjuk a dió felét.
Majd a második lapot óvatosan rátesszük, és szintén megkenjük lekvárral és szintén megszórjuk a dió másik felével.
Végül a harmadik lappal zárjuk a sort.
Én meg szoktam villával szurkálni a tetejét így nem hólyagosodik fel.
Elő melegíttet sütőben 180-fokon megsütöm.
Ha ki hűlt csoki mázzal vonom be.
A csoki máz hozzávalóit jól kikeverjük.
Ha ezt a máz anyagot még átmelegítjük, vagy átforraljuk, még könnyebben kenhetjük a süteményünk tetejére és még finomabb is lesz tőle
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!