Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zserbó tekercs

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Zserbó tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Szeletek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tèszta

Töltelèk

  • 15 dkg daràlt dió
  • 1 csipet őrölt fahèj , szegfűszeg
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek rum
  • 15 dkg baracklekvàr

Dìszìtès

  • 8 dkg ètcsoki
  • 1 ek olaj
  • 1 tojàs fehèrje
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A tejben elkeverünk 1 kanàl cukrot ès az èlesztőt. Felfuttatjuk. A joghurtot, tojàssàrgàjàt, rumot, cukrot elkeverjük. Majd a lisztben elmorzsoljuk a vajat és mindent a liszthez adva rugalmas tèsztàt gyúrunk.
Pihentetjük 2 óràt

Töltelèk

A daràlt dióhoz keverjük a fűszereket, cukrot rumot.
A pihentetett tèsztàt kinyújtjuk tèglalap alakúra, megkenjük lekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a diót.
A hosszabbik felèről feltekerjük , tepsibe tesszük, megkenjük a tekercs tetejèt tojàsfehèrjèvel ès fèl óràt pihentetjük.
170'C sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejèt olvasztott csokival bevonjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató