Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

15 dkg finomliszt
5 dkg vaj
5 dkg teljes örlèsű tönköly liszt
5 dkg barna cukor
1 csipet só
1 narancs reszelt hèja
1 csipet szódabikarbóna
0,5 dl langyos tej
1 ek joghurt
1 tojàssàrgàja
1 ek rum

Töltelèk:

15 dkg daràlt dió
1 csipet őrölt fahèj , szegfűszeg
2 ek barnacukor
1 ek rum
15 dkg baracklekvàr

Dìszìtès:

8 dkg ètcsoki
1 ek olaj
1 tojàs fehèrje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A tejben elkeverünk 1 kanàl cukrot ès az èlesztőt. Felfuttatjuk. A joghurtot, tojàssàrgàjàt, rumot, cukrot elkeverjük. Majd a lisztben elmorzsoljuk a vajat és mindent a liszthez adva rugalmas tèsztàt gyúrunk.
Pihentetjük 2 óràt

Töltelèk

A daràlt dióhoz keverjük a fűszereket, cukrot rumot.
A pihentetett tèsztàt kinyújtjuk tèglalap alakúra, megkenjük lekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a diót.
A hosszabbik felèről feltekerjük , tepsibe tesszük, megkenjük a tekercs tetejèt tojàsfehèrjèvel ès fèl óràt pihentetjük.
170'C sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejèt olvasztott csokival bevonjuk.
Zserbó tekercs Zserbó tekercs Zserbó tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!