Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Zserbó tekercs

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Zserbó tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Zserbófélék , Szeletek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tèszta

Töltelèk

  • 15 dkg daràlt dió
  • 1 csipet őrölt fahèj , szegfűszeg
  • 2 ek barnacukor
  • 1 ek rum
  • 15 dkg baracklekvàr

Dìszìtès

  • 8 dkg ètcsoki
  • 1 ek olaj
  • 1 tojàs fehèrje
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A tejben elkeverünk 1 kanàl cukrot ès az èlesztőt. Felfuttatjuk. A joghurtot, tojàssàrgàjàt, rumot, cukrot elkeverjük. Majd a lisztben elmorzsoljuk a vajat és mindent a liszthez adva rugalmas tèsztàt gyúrunk.
Pihentetjük 2 óràt

Töltelèk

A daràlt dióhoz keverjük a fűszereket, cukrot rumot.
A pihentetett tèsztàt kinyújtjuk tèglalap alakúra, megkenjük lekvàrral ès egyenletesen ràszórjuk a diót.
A hosszabbik felèről feltekerjük , tepsibe tesszük, megkenjük a tekercs tetejèt tojàsfehèrjèvel ès fèl óràt pihentetjük.
170'C sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejèt olvasztott csokival bevonjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!